Bouw en Uitvoering

Wereldkinderkankerdag 2017

Wereldkinderkankerdag 2017

Gisteren was het Wereldkinderkankerdag. Elk jaar vechten wereldwijd 250.000 kinderen en jongeren tegen kanker. Daarvan verliezen er 100.000 de strijd. In geïndustrialiseerde landen geneest ongeveer 80% van de kinderen met kanker, in landen met lage inkomens slechts 20% en in de armste landen maar 10%. En juist in die ontwikkelingslanden woont 80% van de kinderen en jongeren met kanker.

Ruim tien jaar geleden is daarom My Child Matters in het leven geroepen. Het is een initiatief om de overlevingskansen van kinderen met kanker in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Toegang tot zorg verbeteren

My Child Matters wil ongelijkheid in zorg wegnemen, onder meer door financiële ondersteuning. Daarnaast zet men kennis en middelen in om de toegang tot goede zorg te verbeteren.

In tien jaar tijd zijn 45 projecten ondersteund in 33 landen op 3 continenten (Afrika, Azië en Latijns Amerika).
In totaal zijn er: 16.000 zorgverleners getraind, 25.000 families geholpen en 50.000 kinderen behandeld.

Initiatief

In januari 2017, tijdens het World Economic Forum in Davos, lanceerde onder andere Sanofi samen met 21 farmaceutische bedrijven, de Wereldbank en de Union for International Cancer Control (UICC) het Access Accelerated Initiative (AAI). AAI is een nieuwe samenwerking om de impact van niet-overdraagbare ziekten zoals kanker, in landen met lage- en midden inkomens met een derde te verminderen in 2030.