Bouw en Uitvoering

Start internationale campagne Wereld Bloeddonordag

Start internationale campagne Wereld Bloeddonordag

Stel je voor dat de mensen die je hebt gered weten wie je bent?’ Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die genieten van hun leven en daar hun bloeddonor dankbaar voor zijn. Aan die dankbaarheid geven we op Wereld Bloeddonordag invulling door bloeddonors hiermee te confronteren.

Het is Wereld Bloeddonordag op 14 juni

Onbaatzuchtig

Normaal kennen (ex-) patiënten hun donor niet, maar wat zou er nou gebeuren als je wel weet wie het is? Stel je loopt op straat en loopt je redder tegen het lijf? Wat gebeurt er dan? Op zo’n moment komen we heel dichtbij in een relatie die volstrekt anoniem is, maar tegelijkertijd ook heel intiem. Het kan niet anders dan dat dit magische momenten tussen twee mensen oplevert. Tussen degene die bloed nodig heeft gehad, en de ander die het belangeloos heeft gegeven. Door deze momenten in film vast te leggen zetten we de bloeddonors letterlijk oog in oog met iets hartverwarmends waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. Ze zien het gevolg van hun onbaatzuchtige hulp.

Benadrukt

Dit jaar hebben Sanquin en de World Health Organization (WHO) samengewerkt aan de internationale campagne voor Wereld Bloeddonordag. Tijdens Wereld Bloeddonordag worden donors bedankt en wordt tevens wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. Zo wordt het de noodzaak voor veilig doneren van bloed en bloedproducten benadrukt.

De succesvolle harpist Remy van Kesteren verzorgde de muziek voor de internationale campagne van Wereld Bloeddonordag. De muziek is afkomstig van zijn nieuwe album Tomorrow Eyes. Remy zal in aanwezigheid van Z.M. De Koning optreden tijdens de officiële opening van Wereld Bloeddonordag op 14 juni 2016 in Amsterdam.