Bouw en Uitvoering

Rehacare 2012

Rehacare

Nieuwe thema’s in het vizier

De vooruitzichten voor de internationale vakbeurs Rehacare 2012 zijn goed. Messe Düsseldorf verwacht dat de beurshallen van 10 tot en met 13 oktober tot de nok toe gevuld zullen zijn. De lijst met herkomstlanden bevat 34 naties, waarvan een groot aantal wederom met een paviljoen naar Düsseldorf komt, zoals Groot-Brittannië, Taiwan en Denemarken. Ook Nederlandse bedrijven zijn vertegenwoordigd. Een vooruitblik.

Rond de 800 exposanten presenteren tijdens Rehacare 2012 een overzicht van noviteiten en doorontwikkelingen binnen de markt voor revalidatie en zorg. Het productenpalet op het gebied van mobiliteit zal dankzij de aanwezigheid van alle internationaal relevante hulpmiddelenproducenten niets te wensen overlaten. Of het nu gaat om Otto Bock, Handicare, Invacare, Meyra of Sunrise Medical, de volledige branche met al haar noviteiten rondom rolstoelen, voertuigen en loophulpmiddelen, zal in de beurshallen in Düsseldorf vertegenwoordigd zijn.

Assistentierobotica

Afgezien van het kernaanbod van mobiliteitshulpmiddelen en hulpmiddelen voor alledag, hulpmiddelen voor de verpleging, communicatietechniek, ideeën voor barrièrevrij wonen, vrije tijd en sport, biedt de vakbeurs aansluitend een groot aanbod aan aangepaste auto’s. Ook wordt er aandacht besteed aan nieuwe, toekomstgerichte thema’s, zoals de intrigerende markt van de assistentierobotica.

Robots worden binnen het industriële productieproces al geruime tijd ingezet. Maar wat is hun waarde als technische kracht? Welke hulp kunnen zij het verplegend personeel bieden en hoe kunnen zij mensen met een handicap bij hun dagelijkse activiteiten ondersteunen? Op ongeveer 400 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte presenteren internationale exposanten uit industrie en wetenschap in een themapark actuele technische oplossingen en projecten. Tijdens discussierondes en voordrachten geven ze antwoord op alle mogelijke vragen. Hierbij wordt ook ingegaan op de grens tussen de technische mogelijkheden en het esthetische aspect.

‘Deutscher Rollatorentag’

Het aantal rollators zal de komende tien jaar spectaculair toenemen. Geheel in lijn met deze ontwikkeling zal de rollator meer en meer een betrouwbare factor binnen het verkeer worden. Alleen als gebruikers in het bezit zijn van een technisch perfect 
product en dit goed beheersen, komen ze veilig en snel op de plek van bestemming. De ‘Deutsche Rollatorentag’ levert hieraan een belangrijke bijdrage door in zeventig plaatsen, verspreid over heel Duitsland, evenementen te organiseren. Rollatorgebruikers kunnen hun wagen laten nakijken, en hun rijvaardigheid op een parcours uittesten en perfectioneren. Initiatiefnemers van het project zijn de Noorse rollatorproducent TOPRO, Aktuell AG, de Deutsche Seniorenliga, de Deutsche Gesellschaft für Gerontotechnik ‘GGT’, Rehacare en de Politie Düsseldorf. De première van de Rollatorentag vond plaats tijdens de Seniorendag in mei van dit jaar; de grote finale vindt plaats tijdens Rehacare 2012.

Ideeënwedstrijd

Tijdens Rehacare 2012 worden ook de drie beste ideeën gepresenteerd die de internetwedstrijd ‘Hoe zit de rollator van de toekomst er uit?’ heeft voortgebracht. De prijswinnaar wordt bepaald door een jury die is samengesteld uit representanten van seniorenverenigingen, de gerontologietechniek, de wetenschap, marketing en Rehacare.

Autotentoonstelling

Wat momenteel op de innovatieve markt voor aangepaste auto’s up-to-date is, ervaren de beursbezoekers op de grote autotentoonstelling van Rehacare. Toonaangevende autoproducenten als Audi, Daimler en Volkswagen presenteren daar hun noviteiten. Ze worden vergezeld door ongeveer 25 gespecialiseerde aanbieders die met maatwerk op het gebied van om- en inbouw alles aanpassen wat voor de gehandicapte bestuurder niet goed past.

Congres

Te midden van het grote informatieaanbod van Rehacare 2012 vindt op 10 en 11 oktober het congres ‘Selbstbestimmt Wohnen und Pflegen zu Hause’ (zelfbeschikkend wonen en verzorging aan huis) plaats. Op de agenda staan voordrachten over bouw- en woningconcepten voor senioren, nieuwe woon- en verzorgingsvormen en de mogelijkheid om zorg en revalidatie in de huiselijke omgeving aan te bieden.

Rehacare 2012 vindt plaats van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 oktober 2012. De beurs is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 18.00 uur, en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Zie de website voor meer informatie, kaarten en het programma.