Bouw en Uitvoering

Europese eHealth-week in 2016 naar Amsterdam

Europese eHealth-week in 2016 naar Amsterdam

Komend jaar vindt de eHealth-week plaats in Amsterdam. Het grootste jaarlijkse eHealth evenement van Europa zal van 8-10 juni plaatsvinden in de Beurs van Berlage.

De eHealth Week 2016 wordt georganiseerd door het ministerie van VWS, de Europese Commissie en HIMSS Europe. Het evenement wordt in Nederland gehouden wegens het voorzitterschap van Nederland van de Raad van de Europese Unie, het eerste half jaar van 2016.

Laatste ontwikkelingen

Naar verwachting zullen meer dan tweeduizend internationale professionals op de dagen afkomen, om de laatste ontwikkelingen in de eHealth bespreken. De invulling van het programma is nog niet bekend. Het evenement wil discussies in de publieke en private sector op gang brengen, over wat men van elkaar kan leren en hoe men kennis kan delen of elkaar kan aanvullen. De eHealth week zet in op kennisdeling om met digitale middelen de kwaliteit en veiligheid van zorg in Europa te verbeteren.

Goed klimaat

Eerder dit jaar bleek dat Nederland een goed klimaat kent voor digitale zorgtoepassingen. Vice-president van HIMMS, Christina Roosen, is dan ook enthousiast dat Nederland gastland is van de eHealth week 2016. “In Nederland is ook een van de drie HIMSS EMRAM Stage 7 ziekenhuizen gevestigd en acht Stage 6 ziekenhuizen. Het is dus de ideale plek voor de Europese eHealth-gemeenschap om bij elkaar te komen. We hopen diverse leiders eHealth leiders van elke regio in Europa te mogen ontvangen en willen hen aanmoedigen om kennis met elkaar te delen om zo ons gezamenlijke doel te bereiken: de gezondheidszorg bevorderen met behulp van informatietechnologie.”

Europese eHealth-week in 2016 naar Amsterdam.


Impressie van de Europese eHealth-week 2015 in Riga.